2013. szeptember 21., szombat

Kolbászhússal töltött karalábé

Néha marad egy-egy szál sütnivaló kolbász, ami kevés magában ahhoz, hogy bekapcsoljuk a sütőt. De ha megtöltünk vele karalábét, máris érdemes.



Kolbászhússal töltött karalábé

Hozzávalók 2 főre:
1 db 15 cm-es sütnivaló kolbász
2 db karalábé
2 szelet sajt
1 kis pohár tejföl
petrezselyem
fél fej lilahagyma

bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
 
Pucoljuk meg a karalábékat, és sós-borsos vízben főzzük meg félig. Vágjuk le a karalábé tetejét óvatosan és a közepét kaparjuk ki (és kóstolás gyanánt rágcsáljuk is el). Nyomjuk ki a kolbászhúst, és töltsük meg vele a karalábékat. Fedjük le a sajtszeletekkel. Ha reszeljük a sajtot, próbáljuk jól lenyomkodni, hogy a sajt benntartsa a kolbászhúst a karalábé belsejében. Süssük 20-25 percig.

Tálaláshoz kenjünk tejfölt a tányér közepére úgy, hogy túlérjen a karalábén. Rakjuk a közepére a már megsült karalábét, és díszítsük körbe a tejfölt a lilahagymával és petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése