2013. szeptember 21., szombat

Túrós-meggyes-epres poharas

Imádom a poharas desszerteket! Az egyetlen hátrányuk, hogy meg kell várnunk a hűtést. De aztán...!



Túrós-meggyes-epres poharas desszert

Hozzávalók 4 főre:
20 dkg meggy
15 dkg eper
25 dkg túró
3 ek cukor
vanília por/aroma/cukor
1 dl brandy
4 db édes vajas keksz (pl. Győri édes)
2-3 ek porcukor


Elkészítés:
Magozzuk ki a meggyet. A brandy-t, meggyet és cukrot főzzük össze egy kis vaníliával, és rövid ideig forraljuk, amíg eltűnik az alkohol. Vegyük le a tűzről, hűtsük le.

Vágjuk az epret kis darabokra. A túrót villával törjük össze, majd keverjük el az eperrel és szintén kis vaníliával. Ha jobban szeretjük simábban a túrót, akkor botmixerrel turmixoljuk is össze. Ízlés szerint adjunk hozzá porcukrot, de ne feledjük, a tetején a meggy elég édes lesz.

Adagoljuk a poharakba az epres túrót, majd a már kihűlt meggyet is kanalazzuk a túrókrém tetejére. Kicsit tegyük be a hűtőbe, majd közvetlenül tálalás előtt morzsoljunk kekszet a poharakba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése