2013. szeptember 21., szombat

Hagymalekváros csiga

Ha szeretnél valamit, ami kicsit más, de mégsem jár túl sok macerával, akkor próbáld ki a hagymás csigát. Édes, a chilitől kicsit fűszeres, és kelt tésztából van. Ez nem a legszebb nasi, de finom ám!




Hagymalekváros csiga

Hozzávalók 18 db-hoz:
Tésztához:
1 dl tej
4 dkg élesztő
50 dkg liszt

1 kanál cukor
1 tejföl
1 tojás
1/2 dl olaj

vaj a forma kikenéséhez

Hagymakrémhez:
50 dkg vöröshagyma
10 dkg mazsola
1 babérlevél
5 szegfűszeg
10 dkg cukor
csipet só
2 csipet chilipor
1 dl fehérbor
1 dl balzsamecet

Elkészítés:
Állítsuk össze a tésztát. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd futtassuk fel az élesztőt benne. Adjuk a liszthez, keverjük el, adjuk hozzá a tejfölt, tojás és olajat. Ha még száraz lenne, egy kis tejet. Amíg a duplájára kel, készítsük el a hagymalekvárt.

Aprítsuk fel félkarikákra a hagymát. Keverjük össze a cukorral, mazsolával, babérral, szegfűszeggel, chiliporral és a csipet sóval. Kevés állás után tegyük a tűzre, olvasszuk meg a cukrot, adjuk hozzá a fehérbort és a balzsamecet. Isteni illatok fognak szállni. Főzzük a hagymát addig, amíg összeesik (kb. 30 perc), és elfő a leve, sűrű szósz marad benne. Tegyük félre hűlni.

Ez idő alatt megkelt a tésztánk. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzuk ki a muffinformát. A tésztát nyújtsuk ki kb. 45x30 cm-esre. Kenjük meg a hagymalekvárral, tekerjük fel a hosszabbik oldal mentén. Készüljünk úgy, hogy a szeletelésnél elég maszatos lesz az asztal. Vagdaljuk fel 2,5 centis darabokra, majd tegyük a formába. Süssük kb. 25 percig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése