2013. szeptember 21., szombat

Zöldborsós tészta

Furcsán hangzik, ugye? Hát még a többi hozzávalóval együtt!

Szeretem, ha az étel ropog/harsog, mellette pedig van valami lágy is, és sokszor nincs kedvem húst enni. 

Ezt a tésztát legjobb tavasszal elkészíteni, de mirelit borsóval és petrezselyemmel is tökéletes.



Zöldborsós tészta

Hozzávalók 2 főre:
15 dkg borsó
1 csokor petrezselyem
1 kanál vaj
1 dl fehérbor
1/2 citrom héja
1/2 mk fehérbors
1 dl tejszín
1 dkg szezámmag
spagetti 



Elkészítés:
Pirítsuk meg a szezámmagot. Közben reszeljük le a citromhéjat, és vágjuk fel a petrezselymet. Tegyük fel a spagettinek a vizet.

A vajon pirítsuk át a borsót, adjuk hozzá a fehérbort, fehérborsot, citromhéjat és a petrezselymet. A vizünk közben felforrt, főzzük meg a spagettit. Rottyantsuk össze a borsót a többi hozzávalóval, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük össze, egyszer forraljuk fel, és készen is vagyunk. 

Tálaláskor szórjuk meg pirított szezámmaggal a tésztánkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése